Харківсько-Запорізька дієцезія
РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ в УКРАЇНІ

Храмове свято в парафії св. Вікентія де Поля

27 вересня 2018 року в харківській парафії святого Вікентія де Поля (Салтівка) зібралися священики, черниці й вірні харківського деканату, щоб прославити Бога у Святій Євхаристії за дар життя і святості покровителя салтівської парафії.

Святкування розпочалося з поклоніння Пресвятим Дарам і молитви святого Розарію. Перед Літургією всіх присутніх привітав настоятель парафії отець Ян Мартінчек СМ. Святкову Месу очолив отець Ян Тшоп СМ, настоятель віце-провінції свв. Кирила і Мефодія. У проповіді він підкреслив, що святість – це постійна боротьба: з нашими слабкостями, з нашим гріхом. За прикладом святого Вікентія де Поля, який, як і ми, був звичайною людиною, але постійно боровся зі своїми слабкостями і гріхами й мав очі, розплющені до Господа Бога й до тих людей, які його оточували. Так і нам потрібно завжди відчувати тих людей, яких Бог ставить на нашому шляху.

Святкова Меса завершилася вшануванням реліквій святого Вікентія де Поля.

Після Служби Божої отці-місіонери й парафіяни організували святковий фуршет, де всі гості й господарі храмового свята мали нагоду поспілкуватися.

Інфо:

Конгрегація Місії була заснована святим Вікентієм де Полем в 1625 році. Сьогодні вона налічує близько 4000 членів, які працюють в 86 країнах світу, зокрема, в Україні.

Священики-місіонери ще є в світі знані як «лазаристи» або «вікентійці», проводять парафіяльні місії, займаються пасторальною діяльністю, дбають про виховання майбутніх священиків і духовне керівництво сестер Дочок Милосердя св. Вікентія де Поля.

Членами Конгрегаціі Місії є учні Христа, котрих Бог покликав до цієї спільноти, щоб продовжували місійне послання Христа. Зі всіх своїх сил вони намагаються відповідати своєму покликанню тим, що розвивають діяльність згідно науки, духа й Правил св. Вікентія де Поля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Останні новини