Попільна середа – початок Великого посту

Попільна середа – начало Великого посту

Перед нами важливий період у житті християн – Великий піст 2018 року. Ми, люди, досить-таки непогано вправляємось у своєму бутті, коли в ньому все гладенько, проте навіть незначна криза вибиває нас із колії та підштовхує на рівні інстинкту волати до Бога про допомогу. Можливо тому Церква пропонує нам щорічні сорокаденні своєрідні «кризи» у вигляді Великого посту. Протягом цього часу ми відступаємось від нашого повсякденного узвичаєного способу життя, щоб більше часу проводити із Христом, обмежуємо себе у комфортному побуті, щоб ліпше відчути свою неміч та при-пасти до Бога, шукаючи в ньому розради та очікуючи на допомогу.

Христос «применшив себе самого», зійшовши на землю (Флп 2,7). Заради нас, людей, Він не тільки відмовився від Своєї небесної слави, але й земне життя підпорядкував спасенній волі Отця. Своїми страстями і хресною смертю Він звільнив нас від рабства гріха й примирив із нашим Небесним Отцем. Воскресінням і Вознесінням Своїм Спаситель відчинив нам врата небес.

Якщо ми відмовимо собі в чомусь заради того, щоб надати більше місця Христу, то настільки ж наблизимось до Нього, станемо людянішими. Для цього Церква у цей час запрошує нас все до того самого: до посту, молитви та до милостині. І в цьому повторенні приховане надзвичайне Боже милосердя, тому що Господь дає нам ще один шанс здійснювати Його справи, тільки на іншому рівні – більш сумлінно, усвідомлено, великодушно, з більшою вірою, надією та любов’ю, вкладуючи всього себе в свої учинки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.